RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

В Україні зловили небезпечну банду "перевертнів у погонах": фото

У Києві зловили банду, до складу якої входили працівники правоохоронних органів.

Про це повідомила у Facebook прес-служба прокуратури Київської області.

"6 травня прокуратурою Київської області спільно з співробітниками головного управління Нацполіціі в Київській області та головного управління СБУ в Києві та області проведена масштабна спецоперація із затримання учасників організованої групи-банди у складі 5 осіб, які займалися вимаганням коштів", - наголошується в повідомленні.

До складу банди входили два діючих співробітника Нацполіціі, співробітник Служби безпеки України та ще два їх спільника.

Слідство встановило, що двоє з учасників банди підшукували жертв та передавали інформацію своїм спільникам. Ті, в свою чергу, використовуючи професійні навички та можливості, відстежували "майбутніх потерпілих", вивчали їх спосіб життя і викрадали з метою примусу віддати грошові кошти.

Після викрадення жертв злочинці представлялися співробітниками правоохоронних органів та погрожуючи зброєю і застосовуючи фізичну силу, вимагали від жертв віддавати все.

В даний час відомо про заволодіння злочинцями коштами на загальну суму 175 тис. доларів.

Під час проведення обшуків за місцем проживання злочинців правоохоронці виявили та вилучили: грошові кошти, мобільні телефони, номерні знаки "прикриття", які використовувалися під час спостереження за постраждалими, зброю та боєприпаси, наркотичні речовини.

Зловмисникам повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ст. 257 (бандитизм), ч. 3 ст. 146 (викрадення людини), ч. 4 ст. 189 (вимагання) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Учасникам банди загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років з конфіскацією майна.

Як повідомляв "Апостроф", в кінці квітня в Києві зловили банду "перевертнів у погонах".