RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Нікого не покарано: з'явилися підсумки розслідування смертельної НП з дівчинкою в Запоріжжі

За результатами службового розслідування, що стосується обставин загибелі 8-річної Ані Ждан через падіння на неї дерев'яного ведмедя в парку Запоріжжя в неділю, 8 березня, ніхто з чиновників не був покараний.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит журналістів видання "Вся влада".

До такого висновку слідчі прийшли навіть незважаючи на те, що за підсумками розслідування комісії, в парку не стежили за безпекою відвідувачів, як і не інвентаризували майно і нікого за це не карали.

Один звільнив, другий - звільнився

Відомо, що директор парку Олег Комаренко звільнився за згодою сторін (ч. 1 статті 36 КЗпП) до результатів службового розслідування. У свою чергу, мер Запоріжжя Володимир Буряк, який підписував з Комаренком контракт, заявляв, що звільнив його.

Таємниця слідства

При цьому, в прокуратурі Запорізької області не надали детальної інформації про хід розслідування справи, пославшись на таємницю слідства.

У той же час, раніше підозру вручили заступнику Комаренка, Геннадію Миш'якову, перекваліфікувавши справу зі статей про службову недбалість і вбивство, на більш м'яку статтю про порушення правил експлуатації об'єктів. Миш'яков заявив, що підписував документи після смерті дитини під тиском Комаренка.

Що сталося 8 березня 2020 року

В цей день на дитячому майданчику у колеса огляду в Дубовому гаю, в Запоріжжі, на 8-річну Аню Ждан впала дерев'яна фігура ведмедя. Дівчинка померла в лікарні на наступний день від отриманих травм. Директор парку Олег Комаренко спочатку заявив, що дитина перебувала без нагляду, а після того, як його слова спростували очевидці, сказав, що фігура була нічийною Поруч з нею вже після нещасного випадку повісили попереджувальні таблички.

Смертельна НП з дитиною викликала великий суспільний резонанс. Буквально наступного дня після смерті Ані Ждан на ігровий майданчик, де на дитину впала фігура, прийшли десятки городян. Люди обурювалися діями влади.

Батьки Ані Ждан відмовилися від матеріальної допомоги в 100 тисяч гривень, запропонованих мерією, і заявили про намір подати в суд.

Як повідомляв "Апостроф", раніше адвокат батьків загиблої дівчинки вже заявляв про те, що посадовці Запоріжжя намагаються уникнути покарання.

Також похорон Ані Жадан пройшов в Запоріжжі 12 березня.