RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

​На шахті під Кропивницьким сталася небезпечна НП: є постраждалі

У п'ятницю, 29 травня, під Кропивницьким на шахті стався збій ліфтової системи, внаслідок чого постраждали шестеро людей.

Про це повідомляє прес-служба поліції Кіровоградської області.

Інформація про подію надійшла на лінію правоохоронців приблизно о 07:30. Керівництво підприємства повідомило, що працівники зміни, які піднімалися з шахти і перебували всередині кабіни підйомника, не змогла вибратися на поверхню.

На місце прибули медики, поліцейські і рятувальники, які допомогли людям вибратися з шахти. Шестеро людей травмувалися і їх госпіталізували в лікарню. Стан двох з них лікарі оцінюють як важкий.

За даними ресурсу "Златопіль", інцидент трапився на Новокостянтинівській шахті. 14 гірників піднімалися на поверхню після нічної зміни.

Пишуть, що важке пошкодження лише у одного працівника - відкритий перелом ноги. Також у інших двох травми спини, ще один чоловік отримав забиття ніг.

За даним фактом інформацію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) Кримінального кодексу України. Обставини події з'ясовують слідчі.

Як повідомляв "Апостроф", 3 лютого під Дніпром, в Кривому Розі, з покинутої шахти дістали тіла двох екстремалів, які забралися туди, щоб зняти відео і зірвалися з висоти 550 метрів.