RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Пов'язані з гучним вбивством: в ГБР пояснили причину обшуків у Омеляна

Обшуки в будинку колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, які проводили працівники Державного бюро розслідувань вранці в п'ятницю, 12 червня, пов'язані з розслідуванням вбивства під час Євромайдану черкаського журналіста Василя Сергієнка.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань в коментарі Укрінформу.

"Обшуки проведені в ході досудового розслідування кримінального провадження за фактом вчинення злочинною організацією викрадення 4 квітня 2014 в Корсунь-Шевченківському та умисного вбивства журналіста Василя Сергієнка за місцем проживання одного з народних депутатів минулих скликань, члена "Партії регіонів", - зазначили у відомстві.

Екс-міністр раніше підтвердив, що ДБР проводить обшуки в рамках кримінального провадження щодо колишнього власника будинку, який його продав ще в 2016 році. Самому Омеляну звинувачень висунуто не було.

Журналіст Василь Сергієнко був одним з лідерів євромайдан в місті Корсунь-Шевченківському (Черкаської області), який зник з дому 4 квітня 2014 року. Його тіло знайшли в лісі зі слідами тортур.

За підозрою у вбивстві Сергієнка затримано п'ятеро осіб. Ще двоє фігурантів справи перебувають в розшуку.

Як повідомляв "Апостроф", колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян розповів про деталі обшуків, які пройшли у нього вдома вранці 12 червня.