RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Вбивство Даші Лук'яненко під Одесою: психолог розповів про стан підозрюваного

Підозрюваний у жорстокому вбивстві 11-річної Дарини Лук'яненко Микола Тарасов знаходиться в ясній свідомості і не проявляє порушень мислення.

Таку психологічну характеристику Тарасова дав виконуючий обов'язки психолога відділу соціально-виховної та психологічної роботи, лейтенант внутрішньої служби Володимир Демченко, передає УНІАН.

"При прибутті в установу і весь час спостереження він перебував в ясній свідомості, був правильно орієнтований. В камері адаптувався швидко. Зовні тримається спокійно, впевнено, з почуттям гідності, але вимоги до себе виконував. Дивакуватий і дивацтв у поведінці не виявляв. Чи не проявляє і будь-яких інших порушень поведінки, які б вказували на наявність у нього обманів сприйняття, марення ", - зазначив Демченко.

За висновком психолога, обвинувачений не робив дій, які б вказували на наявність у нього тих чи інших відхилень.

"Міміка, жестикуляція, модуляція мови виразні і відповідають темам бесід. Мислення послідовне, звичайного темпу, обгрунтоване. Чи не виявляв структурних порушень мислення, властивих будь-якому ендогенного захворювання. Зниження критичних і вольових функцій не виявлено", - повідомив Демченко.

Як повідомляв "Апостроф", 13 червня в Іванівці Одеської області зникла 11-річна школярка Даша Лук'яненко - дівчинка пішла на заняття в гурток, але додому не повернулися. Її батьки звернулися в поліцію, почалася спецоперація з пошуку школярки.

19 червня тіло дівчинки виявили у вигрібній ямі в одному з домоволодінь Іванівки. Невдовзі за підозрою у вбивстві та згвалтуванні Даші Лук'яненко затримали місцевого жителя, 22-річного Миколу Тарасова. Чоловік зізнався у злочині. За словами підозрюваного, він затягнув дівчинку в будинок потерпілої, задушив її, після чого розділ і кинув тіло у вигрібну яму.

21 червня 2019 року Київська районний суд Одеси обрав запобіжний захід Миколі Тарасову - підозрюваний був узятий під варту без права на заставу. Його підозрюють за чотирма статтями Кримінального кодексу України - "викрадення", "замах на згвалтування неповнолітньої", "вбивство неповнолітнього, поєднане із згвалтуванням" і "наругу над тілом".

На початку січня 2020 року в Роздільнянському райсуді Одеси відбулося засідання по даній справі. Колегія суддів прийняла рішення залишити Тарасова в загальній камері слідчого ізолятора.