RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Прорвало дамбу: на Буковині негода призвела до серйозних наслідків, фото

На Буковині поблизу с. Банилів Вижненського району на річці Черемош стався порив дамби №5 на відрізку близько 10 метрів. Вода пішла у водовідвідний канал, в результаті чого сталося підтоплення лісосмуги та сільгоспугідь на загальній площі близько 10 га.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДСНС.

Рятувальники ДСНС попередили про загрозу підтоплення жителів села Банилів (75 осіб) та Слобода-Банилів (295 осіб).

У селі Бісків Путильського району в результаті раптового підняття рівня води у місцевому потічку затопило 3 житлових будинків. Силами ДСНС проведено відкачування води та роботи з укріплення берегів.

Також повідомляється, що поблизу села Розтоки Путильського району вода підмила підпірну стіну бетонного берегоукріплення автодороги державного значення Р-62 Чернівці – Верховина на відрізку протяжністю близько 50 метрів. На зазначеній ділянці тимчасово призупинено рух автомобільного транспорту і організовано об’їзд.

У місті Вижниця внаслідок підйому рівня води у річці Черемош зруйновано дамбу № 21 А, знесено габіони та продовжується розмивання грунту. Існує загроза підтоплення промислової частини міста.

"Силами ДСНС у взаємодії зі службою водного господарства проводяться заходи з укріплення берега та відведення води", - йдеться в повідомленні рятувальників.

Як повідомляв "Апостроф", через сильні зливи кілька сіл Верховинського і Косівського районів Івано-Франківської області виявилися відрізаними від цивілізації.

До слова, сильні опади у вигляді дощу та граду, які пройшли впродовж вихідних в західних областях, спричинили суттєве підняття рівня води у гірських річках Івано-Франківської та Чернівецької областей. Через різке погіршення погодних умов та сильні дощі почалися паводки. Оголошено другий – помаранчевий рівень небезпеки.