RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Пропонують компенсацію: українців попередили про нове шахрайстві в мережі, фото

Користувачі Youtube зіткнулися з новою шахрайською схемою, творці якої пропонують отримати компенсацію за виток персональних даних в інтернеті нібито від уряду США.

Схема полягає в тому, що жертва ризикує віддати її організаторам як мінімум 400 гривень, а то і зовсім позбутися всіх коштів з банківської карти.

Так, шахраї опублікували на Youtube відеоролики, в яких повідомили, що в США нібито була заснована організація, яка займається виплатою компенсацій за витоку інформації з соцмереж і месенджерів.

Крім того, шахраї в якості "доказу" своїх слів опублікували реальні скріншоти. При цьому там мова йде тільки про скандали, коли сервіси втрачали дані про сотні мільйонів акаунтів користувачів.

"Я спочатку не повірив, але потім за цією схемою отримав більше $ 900", - говорить автор відео.

Цікаво, що в відео відключений лічильник лайків і дізлайков. Виходить так, що ніхто, крім автора відео, не можуть побачити, як його насправді оцінюють користувачі Youtube. Крім того, під роликом пишуть тільки позитивні відгуки.

Коли людина заходить на сам сайт організації, її особисті дані нібито починає перевірять жива людина, після чого їй запропонують забрати гроші. Для цього потрібно вказати номер банківської карти і SSN (Social Security number) - американський номер соціального страхування, який може бути тільки у громадян США. Після цього сайт послужливо запропонував отримати тимчасовий SSN за 15,45 долара (приблизно 410 гривень).

Після цього вас перекине на платіжну систему з формою для оплати, де жертва залишає всі інші дані карти.

Нагадаємо, що шахраї придумали новий спосіб виманювати гроші у довірливих українців в Instagram.