RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

У Херсоні скандальний сепаратист напав на журналіста: фото та деталі конфлікту

У Херсоні скандальний сепаратист Кирило Стремоусов напав на журналіста онлайн-видання "Вгору" Дмитра Багненка.

Як повідомляє "Апостроф", про це написав у Facebook голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко.

За його даними, інцидент стався у вівторок, 23 червня, на проспекті Ушакова біля зеленої зони, де нещодавно спиляли дерева та облаштовують автостоянку.

"Нападником виявився відомий "активіст" Кирило Стремоусов, вже відомий тим, що підозрюється в організації стрілянини в редакції обласної газети "Новий День" на початку 2019 року", - зазначив Томіленко.

Потерпілий Дмитро Багненко повідомив, що його видання відстежувало ситуацію із забудовою зеленої зони Херсона. Декількома днями раніше він вже вів репортаж з цього місця. 23 червня він прийшов, щоб з'ясувати, як розвиваються події.

"До мене підійшли двоє чоловіків, один з яких - Кирило Стремоусов. Почали ображати, провокувати. Я хотів піти, але він схопив мене за руку. Я став викликати поліцію і отримав удар по голові", - розповів Дмитро.

Поліція прибула на місце події, журналіст подав заяву про вчинення кримінального злочину за фактом перешкоджання журналістській діяльності із застосуванням фізичного насильства.

За словами Багненка, факти перешкоджання журналістам у Херсоні - не рідкість, як і в цілому в Україні, оскільки причетні не несуть належного покарання.

У Національній спілці журналістів України засудили напад на колегу і закликали поліцію розслідувати фізичну агресію по відношенню до працівників ЗМІ.

Як повідомляв "Апостроф", на початку 2019 року сепаратист Кирило Стремоусов відкрив стрілянину по журналістах під час прес-конференції в Херсоні.

У Facebook-групі "Хто замовив Катю Гандзюк?" повідомляється, що Стремоусов - соратник Іллі Ківи, а значить і голови МВС Арсена Авакова.

Стремоусов - представник "русского мира", який "бігав по Херсону з російським прапором та організовував так звані російські пробіжки".

Поліція ніяк не реагувала на правопорушення, допущені раніше сепаратистом.