RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Лікарні в Україні переповнені: лікар розповів, де ситуація з коронавірусом вийшла з-під контролю

Багато українських лікарень переповнені хворими на COVID-19, проте це замовчується.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів керівник Національної експертної групи з інфекційного контролю, кандидат медичних наук, епідеміолог Андрій Александрін.

Він спростував думку, що існує серед багатьох українців, що нібито зараз в лікарнях багато вільних місць і тому зростання кількості хворих не є критичним.

"Я не можу погодитися. Тому що коли ми на цьому тижні, у вівторок-середу, працювали в Харкові, то побачили, що обласна інфекційна лікарня переповнена більш ніж на 100% хворими Covid-19. Інфекційне відділення 13-ї лікарні в Харкові також повністю переповнене хворими на коронавірус", - зазначив епідеміолог.

Також він розповів про ситуацію в Полтаві і інших українських містах.

"У четвер ми працювали в Полтаві - там ще стримують велику захворюваність, і там непогано відпрацьовано питання на рівні ОДА, є чітка координація. Тому, де є чіткі дії з боку місцевої влади, хворобу вдається стримувати. Але і неконтрольована ситуація, яка вже склалася у Львові, Івано-Франківську, Тернополі, Рівному, Харкові, дуже скоро стане реальністю у всіх регіонах України", - констатував Александрін.

При цьому, на його думку реальний стан справ з коронавірусом замовчується.

"Тому що питання інфекційних захворювань носить суто політичний характер. Це велика рідкість, коли на ток-шоу допускають лікарів-інфекціоністів та епідеміологів. Але у нас постійно чують політиканів. І навіть головний державний санітарний лікар займається вже повністю політикою, а не своєю справою" , - резюмував медик.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Українці вдруге не будуть дотримуватися карантину, тому що влада їх дурить - лікар-епідеміолог.