RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

В Україні встановили сумний рекорд по госпіталізації хворих на коронавірус: названо причину

У суботу, 27 червня, в Україні госпіталізували 237 осіб з коронавірусом, що стало сумним рекордом за весь час епідемії.

Як повідомляє "Апостроф", про це сказав на брифінгу міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Це черговий антирекорд за кількістю госпіталізованих осіб", - зазначив чиновник.

За його словами, після послаблення карантинних заходів почала збільшуватися кількість нових випадків Covid-19, оскільки українці не дотримувалися необхідних запобіжних заходів.

"У більшості країн Європи, крім послаблення карантину, строго дотримувалися запобіжних заходів. Це прості, але ефективні правила: в приміщенні потрібно надягати маску, на вулиці або в магазині потрібно дотримуватися соціальної дистанції та користуватися антисептиком. Дотримання цих правил знижує ризик інфікування коронавірусом. Тому в Європі немає такого значного зростання кількості нових хворих після послаблення карантину", - сказав Степанов.

Він додав, що в європейських країнах дотримання запобіжних заходів строго контролюють і це не дозволяє захворюванню активно поширюватися.

За даними прес-служби Міністерства охорони здоров'я, до послаблення карантинних обмежень не готові Київ та 11 областей України. Карантин не готові послаблювати Волинська, Донецька, Закарпатська, Київська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Хмельницька та Чернігівська області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Міністерстві охорони здоров'я оприлюднила статистику по коронавірусу в розрізі областей України станом на ранок 28 червня. За минулу добу кількість хворих на коронавірус збільшилася на 917 осіб, померло від хвороби 19 осіб, видужало - 233. Найбільше хворих за добу було у Львівській (123), Рівненській (93) та Закарпатській (86) областях.