RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Погрожували вбивством: в Києві покарали "копів", які знущались над волонтерами

Волонтер Діана Макарова розповіла про долю поліцеських, жертвою яких вона стала в травні цього року на Житомирській трасі.

Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

Волонтер пише, що в Департаменті Патрульній поліції Києва їй повідомили, що капітана поліції Дацюка Сергія Володимировича і старшого лейтенанта поліції Гоцковского Валентина Францовича звільнено з роботи. Питання залишається відкритим тільки з третім учасником цькування - старшим дільничним офіцером Святошинського управління поліції Поліщуком Романом Сергійовичем. Однак, дівчина пише, що з цього приводу їй відповів начальник поліції Києва Андрій Крищенко - розслідування ініційовано.

Крім цього, Діана Макарова подякувала всім, хто допоміг їй боротися за покарання поліцейських. Але разом з тим задається питанням, чи всі вона зробила для справедливого покарання: "Підкажіть, ми зробили все можливе для покарання поліцейських, які були ким завгодно, але не стражами правопорядку? Бо покарання звільненням - це все ж досить умовне покарання для неадекватний".

Як відомо, в травні відомий волонтер Діана Макарова розповіла про те, що вона і її друзі стали жертвою поліцейських знущань на Житомирській трасі. Спочатку правоохоронці почали допитуватися, чому в машині пасажири без масок, після розпитувати хто кому ким доводиться та звідки в машині собака. А, коли поліцейським сказали, що в машині волонтери, вони почали поводитися ще більш грубо. Зрештою "правоохоронці" погрожували вбити пасажирів і собаку.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" писав, що двоє поліцейських Кагарлицького відділу поліції (Київська область), яких затримали за підозрою в застосуванні тортур і зґвалтуванні дівчини, одягали своїй жертві протигаз і стріляли над головою з пістолета.