RU  UA  EN

Вівторок, 4 червня
  • НБУ:USD 40.45
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 червня

3 червня

Всі новини

У США сталися масові зіткнення мітингувальників з поліцією

У Сіетлі (США) сталися сутички між поліцейськими і некерованою юрбою, в ході яких постраждав 21 поліцейський. Поліція затримала понад 40 протестувальників.

Про це повідомляє канал K5.

В суботу, 25 липня, кілька тисяч людей зібралися, щоб провести на Капітолійському Пагорбі марш проти поліцейського насильства і проявити солідарність з протестувальниками в Портленді.

Протест був мирним, поки група людей не досягла будівлі молодіжного центру. Учасники протесту прорвалися на будівельний майданчик центру і підпалили мобільні трейлери та інше обладнання, почали бити скло в машинах.

Група попрямувала в напрямку поліцейської дільниці, розбиваючи вітрини магазинів. Дехто використовував балончики з фарбою, щоб вивести з ладу камери спостереження. Принаймні одна особа кинула вибуховий пристрій у стіну поліцейської дільниці.

Поліція оголосила протест масовим заворушенням після того, як поліцейському майну завдали шкоди, і перейшла до фізичних заходів з розгону натовпу. Протестувальники кидали в правоохоронців каміння, пляшки та феєрверки.

Всього було затримано 45 осіб.

Як повідомляв "Апостроф", у Портленді (США) не вщухають масові протести, що почалися після смерті Джорджа Флойда, там постраждала знімальна група російського пропагандистського телеканалу. Для розгону мітингувальників залучаються збройні співробітники федеральних силових відомств.