RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Українка Олена Лері в Італії вбила свого роботодавця: хто вона і що сталося

В Італії українка Олена Лері вбила свого роботодавця і сховала його тіло на балконі, після чого полетіла на батьківщину.

Про це повідомляє Gazetaukrainska.com.

Про трагедію дізналися ще 2 листопада 2019 року, коли в місті Трієст знайшли на балконі квартири тіло 75-річного Ліберо Фоті. Труп пролежав там 20 днів, загорнутий в два мішки для сміття і укритий ковдрою.

У вбивстві підозрюють українку, яка доглядала і жила разом з чоловіком. Відомо, що вони проживали разом близько 10 років. Тоді Олена прийшла працювати в будинок Фоті. Згодом їхні стосунки переросли в близькі.

На момент, коли знайшли труп, Олени в квартирі не було. Поліцію і пожежних викликали сусіди, стурбовані раптовим зникненням пари. Правоохоронці встановили особу і місцезнаходження жінки, нею виявилася 65-річна Олена Лері, яка повернулася в Україну, в місто Черкаси.

Слідчі подзвонили їй в Україну і Олена зізналася у вбивстві і спробі приховати тіло. Вона розповіла, що вони часто сварилися з Ліберо, ще задовго до трагедії. Це підтвердили й сусіди.

У Олени виявили смертельну хворобу. Тому вона вирішила провести останні місяці життя на батьківщині, з дочкою. Однак співмешканець почав відмовляти її, але жінка не хотіла змінювати плани.

В трагічну ніч 12 жовтня 2019 року, приблизно о 05:00, сварка зав'язалася знову. Італієць забороняв доглядальниці залишати його, погрожуючи ножем. У сутичці жінка вдарила його по голові пляшкою і задушила капроновими колготками.

Намагаючись приховати тіло, вона загорнувши його в целофанові пакети для сміття і ковдру, і перетягнула на балкон. В той же день, приблизно о 14:00, жінка вилетіла з аеропорту Венеції прямим рейсом до Києва, а звідти доїхала до міста Черкаси.

Важко і невиліковно хвора Олена Лері померла 5 травня 2020 року.

Трагедію висвітлювали в італійських ЗМІ. У телепрограмі Pomeriggio Cinque запросили в студію свідків. Вони розповіли страшні деталі історії.

"Фоті був дуже поганою людиною. Олена була його жертвою. Він бив свою партнерку і примушував до статевих стосунків втрьох. Він був розбещеним. Ліберо був розпусним і брехливим. Він страждав на діабет, а коли рівень цукру в крові падав, мав невмотивовані, холеричні реакції", - зазначив один з гостей студії.

Розповідають, що пара не контактувала з родичами та сусідами.

"Він змушував її ходити вдома в бюстгальтері і трусах. Бив її... Заставляв мати інтимні стосунки з іншими чоловіками. Вона погоджувалася, бо була жертвою, вона була доброю жінкою", - розповів інший свідок.

Як повідомляв "Апостроф", 13 січня померла українка Оксана Харченко, яку роботодавець в Польщі викинув на вулицю з інсультом.