RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Росії в даркнет злили особисті дані мільйонів виборців з США

У російському даркнеті опублікували архіви, в яких містяться дані про 7,6 мільйона виборців американського штату Мічиган.

Як пише "Комерсант", архіви опублікували на одному з форумів даркнета РФ. Там також можна знайти бази з виборцями з інших штатів.

Зокрема, в базі міститься ім'я виборця, дата його народження, стать, дата реєстрації, адреса, поштовий індекс, електронна пошта, ідентифікаційний номер виборця і номер виборчої дільниці. За попередніми даними, база була викрадена ще в кінці 2019 року.

Цей же користувач також пропонує персональні дані 62 тисяч пацієнтів Бруклінського центру хірургії Нью-Йорка. Крім того, на форумі можна знайти бази даних виборців штатів Коннектикут, Арканзас, Флорида і Північна Кароліна.

Як написав один з користувачів форуму, йому заплатили приблизно чотири тисячі доларів за те, що він передав Держдепартаменту США посилання на базу виборців Коннектикуту.

Відзначимо, що на початку серпня американська влада запропонувала росіянам заробити до 10 мільйонів доларів в обмін на дані про іноземне втручання у вибори.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не дозволить собі втрутитися в американські вибори і зіпсувати відносини зі Сполученими Штатами Америки.