RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Під Києвом "дідівщина" в Нацгвардії завершилася смертю бійця: страшні подробиці

В одній з військових частин Національної гвардії України в Київській області солдат загинув через знущання свого товариша по службі.

Про це повідомляє прес-служба Державного бюро розслідувань.

За даними попереднього розслідування, один з солдат 3 жовтня порушив статутні правила взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності між ними відносин підлеглості і здійснював психологічний примус по відношенню до іншого солдата.

"Зокрема, наказав йому виконувати фізичні вправи у вигляді віджимань від підлоги, після чого подав команду "Струнко" і кулаком завдав один удар в область грудної клітини", - йдеться в повідомленні.

Після цього солдат втратив свідомість. Бригада швидкої допомоги намагалася реанімувати його, але на жаль, це не дало результатів і хлопець помер.

Того, хто бив його, затримали. Вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. У кримінальному провадженні призначено низку судових експертиз, в тому числі спрямованих на встановлення причин смерті потерпілого.

У разі доведення провини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 10 років.

Як повідомляв "Апостроф", раніше легендарний український боксер і мер Києва Віталій Кличко поділився спогадами про те, як він зіткнувся з "дідівщиною" під час військової служби.