RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Не зробили нічого: названо причину обшуків в музеї Революції Гідності

Вранці 19 листопада силовики провели обшуки в приміщеннях національного музею Революції Гідності і вилучили документацію. Обшуки пов'язані з тим, що чиновників меморіального комплексу підозрюють у розкраданні коштів, виділених на реконструкцію об'єкта.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці Служби безпеки України.

В рамках досудового слідства за частиною 2 статті 364 ККУ, задокументовано, що керівництво музею уклало договори на майже 150 млн гривень на роботи з реконструкції та благоустрою об'єктів меморіального комплексу. Підрядникам був перерахований аванс в розмірі 80% від суми договору, що склало 111 млн грн.

Однак правоохоронці з'ясували, що в встановлені угодами терміни роботи фактично не проводилися. При цьому більшість отриманих підрядником грошей була витрачена не на цілі, які прописані у відповідних договорах.

За словами директора музею Революції Гідності Ігор Пошивайло, обшук у нього вдома тривав дві години, в результаті вилучили тільки жорсткий диск.

Відповідне відео опублікував Telegram-канал PavlovskyNEWS.

Ігор Пошивайло на пред'явлені звинувачення відповів, що меморіал ще не побудований і на нього накладено арешт. Через це підрядник не може відзвітувати, адже він мав здати вже готовий об'єкт.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Ігор Пошивайло звернув увагу на те, що обшуки в музеї Гідності відбулися напередодні Дня Гідності та Свободи, який в Україні відзначають 21 листопада.