RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Сутички біля Офісу президента в Києві: з'явилися дані про затриманих і поранених, фото і відео

Після винесення вироку одеському активісту Сергію Стерненку, якого засудили до 7 років позбавлення волі та конфіскації майна, в Києві і ряді міст України люди вийшли на протести проти рішення суду. У Києві під Офісом президента тривають сутички протестувальників з поліцією - кілька поліцейських отримали опіки очей.

Про це повідомляє поліція Києва.

Під час бійки учасники акції застосували газові балончики і кидали в поліцейських фаєри. В результаті 17 активних учасників, які порушували правопорядок, доставили в управління поліції.

Слідчі поліції Києва розпочала кримінальне провадження за ст. 342 (Опір представникові правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

Частина людей почала розходитися. Ті, хто залишився, провокують правоохоронців на конфлікт, кидають фаєри, запускають салюти. Як видно на фото з місця, з одного з поліцейських зірвали каску і підпалили її.

Організатори протесту анонсували на суботу, 27 лютого, початок безстрокової акції.

Як повідомляв "Апостроф", активіст Сергій Стерненко, якого у вівторок, 23 лютого, Приморський суд Одеси визнав винним у викраденні людини та засудив до 7 років і 3 місяців позбавлення волі,висловив свою незгоду з вироком.