RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Під Житомиром підліток зістрибнув з 30-метрової висоти через сварку з дівчиною і дивом вижив: відео

На Житомирщині 16-річний хлопець після сварки з дівчиною намагався накласти на себе руки і стрибнув з 30-метрового мосту у річку Случ. Врятували Вадима поліцейські, яких підняла на ноги стурбована зникненням сина його матір.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Хлопця, який отримав травми і був у шоковому стані, знайшли поліцейські Михайло і Вадим. Вони отримали орієнтування і пішли шукати підлітка до залізничного мосту, бо той, як з'ясувалося, під час сварки натякав своїй дівчині, що вкоротить собі віку. На мосту знайшли речі Вадима.

"Лежала його куртка і рюкзак, почали його гукати, почули крик про допомогу, засвітили ліхтариком і побачили знизу, що хлопець лежить", - розповів заступник начальника відділу превенції Новоград-Волинського районного відділу поліції Михайло Мосцицький.

Хлопець стрибнув з 30-метрового мосту і впав біля другої колони. Кілька разів копи провалювалися у воду, однак до підлітка, який лежав на острівку, таки дісталися. Найважче, зізнаються поліцейські, було підняти постраждалого хлопця нагору сходами.

"Роздягнений був і змерзлий, на ноги сам стати не міг. Підійшли до нього, одягли курточку, яку зверху знайшли на мості, трохи відігріли і почали його підіймати", - продовжує оперуповноважений Вадим Мищик.

Копи передали хлопця медикам швидкої, його відразу ж госпіталізували до реанімації. Зараз Вадим перебуває у стабільно важкому стані - у нього переохолодження, обмороження кінцівок та забій живота. Ще пів години, кажуть медики, і хлопець помер би від переохолодження. А його порятунок після падіння з такої висоти взагалі називають дивом.

"Загроза для життя все одно залишається, тому що це кататравма, падіння з висоти", - зазначає дитячий анестезіолог Новоград-Волинської лікарні Тетяна Гордійчук.

Вадим - найстарший з трьох дітей Марини Колосової. Коли о 10-й вечора він не повернувся додому і не відповів на дзвінок, мати забила на сполох і зателефонувала до поліції.

"Спочатку сказали, що не знають, чи він живий. А коли я вже приїхала, його вели. Він стогнав, але я побачила, що він живий, - розповідає пані Марина. - Він говорить, все розуміє і нічого не пам'ятає".

Медики сподіваються врятувати обморожені руки хлопця і кажуть, що на його реабілітацію підуть місяці. А от поліцейські, радіють, що встигли знайти і врятувати підлітка.

Нагадаємо, що експерти називають кілька причин, чому діти скоюють суїцид.