RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Стрілянина військових в поїзді "Укрзалізниці": де вони служили і як покарало начальство

Двох військовослужбовців Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язку, які влаштували стрілянину у вагоні потягу "Укрзалізниці", звільнили з посади.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Інцидент стався в потязі, який рухався за маршрутом Краматорськ – Київ, близько 2-ої години 6 квітня. Вогнепальну зброю було застосовано військовослужбовцями Головного управління урядового фельд’єгерського зв’язку Держспецзв’язк в купе потягу № 126 сполученням Костянтинівка – Київ. Внаслідок інциденту ніхто не постраждав.

Співробітники Національної поліції на території залізничної станції Красноград Харківської області того ж дня затримали дипломатичного кур’єра Відділу дипломатичних кур’єрів ГУУФЗ Держспецзв’язку та старшого офіцера фельдзв’язку з особливих доручень 1 відділу Управління фельд’єгерської служби ГУУФЗ Держспецзв’язку за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених ст. 296 частини 4 та ст. 345 частини 1 КК України.

Уся кореспонденція, яку доставляли військовослужбовці, в наявності, і в цілісності доставляється за маршрутом адресатам.

"Наказом від 6 квітня зазначених військовослужбовців звільнено з посад шляхом зарахування у розпорядження. Щодо цього факту проводиться службове розслідування. На цей час військовослужбовці знаходяться у розпорядженні у Красноградському районному відділі Національної поліції України в Харківській області. Для встановлення обставин на місце події виїхало керівництво ГУУФЗ Держспецзв’язку", – заявив Дмитро Маковський, т.в.о голови Держспецзв’язку.

Як повідомляв "Апостроф", 6 квітня двоє людей у формі влаштували перестрілку в купе вагона поїзда Костянтинівка - Київ. Вони закрилися в купе, де почали стріляти, пасажирів вагону евакуювали, а сам вагон відчепили від поїзда.