RU  UA  EN

Пʼятниця, 31 травня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

31 травня

Всі новини

Венедиктова пообіцяла притягнути до відповідальності француза, через якого в ДТП під Львовом загинули дві дівчинки

5 квітня генпрокурор України Ірина Венедиктова зустрілася з матір'ю двох дівчаток 13 і 16 років, які загинули в результаті ДТП у Львівській області у 2020 році. Вони перебували в автомобілі, яким керував француз Рашид Анані. За версією слідства, саме він став винуватцем смерті дітей.

Як повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора, Венедиктова висловила співчуття і підтримку Наталії Тройнюковій і пообіцяла, що з боку її відомства буде докладено максимум зусиль, щоб винні були покарані.

Слідство встановило, що громадянин Франції, який був за кермом автомобіля, грубо порушив правила дорожнього руху при обгоні, в результаті чого сталося зіткнення. У ДТП автомобіль порушника розірвало на дві частини.

В даний момент водій знаходиться на території Французької Республіки та України зажадала продовжити належне розслідування цієї резонансної справи і довести його до кінця.

"Все, що від нас залежить, ми будемо робити. Ми вже направили клопотання про доручення до Французької Республіки, в якому просимо провести ряд слідчих дій, зокрема, вручити водієві повідомлення про підозру, допитати його в якості підозрюваного на території Франції і вручити повістку про виклик до України для проведення слідчих дій. Крім того, ми спробуємо задіяти дипломатичні канали і рухатися до результату. Це справа честі українських правоохоронців - показати, що ми захищаємо наших українських громадян в будь-яких юрисдикціях і всіма доступними для нас способами , - сказала Венедиктова .

Нагадаємо, що 5 квітня під Києвом в районі с. Ксаверівка сталася смертельна ДТП.