RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Порадує тільки божевільних: в Росії пояснили, чому Путін не вплутається в "бійку" за Донбас

Президент Росії Володимир Путін стягнув війська до кордонів з Україною не для повномаштабної війни, а заради підвищення свого рейтингу.

Таку думку висловив "апостроф" російський журналіст і публіцист Леонід Радзіховський.

араз криків багато, а збройного конфлікту я не бачу. І його немає з очевидної причини — він не потрібен і не вигідний обом сторонам. У крайньому випадку одна сторона готова нанести іншій стороні великої шкоди. А шкода ця, м’яко кажучи, нікому не потрібна.

Якщо російські війська перетнуть "червону лінію" і вторгнуться на територію України, то будуть численні бої з важкими втратами з боку Росії, а це буде страшно непопулярно серед російського населення. Путін не піде на це навіть без Макрона й Меркель", - вважає журналіст.

На його думку, Путін може перетнути "червону лінію" тільки в порядку оборони.

"Це може бути подане як "Україна напала, хоче знищити Донбас, влаштувати геноцид, і ми захищаємо своїх братів". Але для цього мають бути створені якісь умови. Наприклад, Україна мала б провести сильну артпідготовку або щось на кшалт цього. Але я думаю, що Україна цього не зробить. Бо якщо українські війська перетнуть цю межу, вони вв’яжуться, у кращому випадку, у важкі виснажливі бої, які теж нічим не закінчаться.

Тому жодна сторона поступитися не може. Єдиний результат такої "бійки", незалежно від того, хто перетне межу, відразу втрутяться міжнародні посередники, війська тут же розведуть, і вони залишаться на тих же позиціях, тільки втративши людей. Тобто результат буде дорівнювати нулю. У крайньому випадку пересунуться на два кілометри в ту чи іншу сторону. Захоплять якийсь яр чи туалет. І що? У чому тут піар-вигода?

Адже такі конфлікти робляться виключно заради піару — Путіна чи Зеленського. А в чому тут піар буде? Захопити канаву, засипавши її трупами? Це викличе захват тільки в дуже маленької частини міських божевільних, типу Гіркіна-Стрєлкова, і більше нічого", - заявив журналіст.

Читайте на "Апострофі" повне інтерв'ю: Війна з Україною не потішить нікого, крім міських божевільних - Леонід Радзіховський.