RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Ще один факт для Гааги: фото смертельної знахідки на Донбасі з арсеналу військ РФ

Російські найманці видали свою присутність на Донбасі, де 11 серпня бойовики вбили мирного жителя, забувши видалити код заводу-виробника з міни ПОМ-2Р1БС, яку кинули на позиції ЗСУ під Горлівкою.

Про це повідомив в Telegram журналіст Андрій Цаплієнко.

Він пояснив, що ПОМ-2 скидають з безпілотника, або відстрілюють з РПГ. А цю, останню модифікацію міни, можна встановлювати вручну. Її кидають як гранату, вона займає бойове положення і викидає чотири датчика цілі. Після цього міна спрацьовує від будь-якого дотику і розміновувати її неможливо.

"Офіційно вона на озброєнні тільки в ВС РФ. Зазвичай на Донбасі росіяни використовують ПОМК без маркування. Але з цієї залізякою вони серйозно промахнулися", - пише Цаплієнко.

На склянці-носії міни - ніяких відміток, але бійці знайшли хрестовину, з якої вилітають нитки-датчики. На ній є код виробника - 583. Він збігається з кодом Саранського федерального казенного підприємства Росії, відомого більше, як Саранский механічний завод.

"Тому міна автоматично стає доказом військових злочинів РФ. А, отже, сподіваюся, її побачать і в Міжнародному кримінальному суді", - резюмував журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", за минулу добу, 10 серпня, російські збройні формування порушили "режим тиші". В результаті обстрілу поранено три бійця ЗСУ.