RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

В Україні затримали "кримінального авторитета" з Росії: відео

У Службі безпеки України повідомляють про затримання "кримінального авторитета" з РФ, відомого під прізвиськом "Рома Попенок". В Україні він переховувався від кримінальної відповідальності за участь у злочинному угрупованні.

Як повідомляють в СБУ, Рома Попенок також намагався поширювати вплив російського криміналітету територією нашої країни.

"За оперативною інформацією розшукуваний займав в російському криміналітеті високе положення і знаходився в статусі «смотрящего» по Ульяновській області РФ", - інформують в СБУ.

За даними служби, потрапив в Україну зловмисник за підробленими документами. Переховувався в м. Кременець Тернопільської області. Там його затримали і в установленому порядку передали Нацполіціі.

"Зараз вирішується питання про застосування до затриманого екстрадиційного арешту, а також перевіряється можлива причетність іноземця до скоєння тяжких злочинів на території України", - йдеться в повідомленні СБУ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що російські спецслужби мають міцні зв'язки з міжнародними хакерами і впливають на їх роботу. Про це йдеться в звіті, представленому приватною компанією з кібербезпеки Recorded Future.