RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Силовики провели обшуки в ''Київтеплоенерго": керівництву та підряднику вручили підозру

У вівторок, 19 жовтня, в службових приміщеннях КП "Київтеплоенерго" пройшли обшуки. Підозри пред'явили двом посадовцям, які завищили вартість робіт за договором на 1,5 млн гривень.

Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" та приватне підприємство підписали договір про капремонт аварійної ділянки тепломереж на вул. Антонова в Солом'янському районі столиці.

Під час аудиту, спільно проведеного КМДА і КП "Київекспертиза", встановили, що сторони завищили вартість виконаних робіт і матеріалів на суму понад 1,5 млн гривень.

Директору СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" повідомили про підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (службова недбалість), а колишньому директору підрядної організації - за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах та службове підроблення).

Зараз розглядається питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.

Варто зазначити, що подібне в столиці не є рідкістю. У серпні обшуки пройшли в КП "Інформатика", КП "Київміськсвітло" і декількох Департаментах КМДА. У вересні правоохоронці обшукували корпорацію "Київавтодор", КП "Київавтошляхміст" і 10 районних КП ШЕУ.

Кілька днів тому були обшуки в приміщеннях Управління житлово-комунального господарства Святошинської РДА м. Києва та підрядних організацій. Правоохоронці підозрюють посадових осіб адміністрації в розкраданні 20 млн грн на ремонті ліфтів.