RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Не треба грати з Путіним у піддавки: історія зі Старомар'ївкою отримала продовження

Бійці 93-й ОМБр "Холодний Яр" узяли під контроль населений пункт Старомар'ївка у "сірій" зоні на Донбасі.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, українські військовослужбовці встановили блокпост, обладнали оборонні позиції та підняли державний прапор над населеним пунктом у відповідь на прохання місцевих жителів, які скаржилися на погрози російсько-окупаційних військ та постійні обстріли.

"Контррозвідка СБУ зайнялася перевіркою повідомлень у російських ЗМІ, що нібито 37 жителів села є громадянами Росії і отримали російські паспорти. Факти ймовірної співпраці з російськими окупантами отримають адекватну правову оцінку, і винні будуть притягнуті до відповідальності. Донбас - це Україна, і ніякої Росії тут не буде", - продовжив Юрій Бутусов у своєму Facebook.

Журналіст зазначив, що бійці ЗСУ без втрат зайняли село Старомар'ївка, а на помсту російсько-окупаційні війська з артилерії обстріляли Гранітне, внаслідок якого було зруйновано житлові будинки та загинув український військовослужбовець Георгій Халіков.

Прес-служба 93-ї ОМБр "Холодний Яр" спростувала інформацію про те, що бійці ЗСУ взяли під контроль село Старомар'ївка.

26 жовтня бійці зайняли наглядові посади на околицях Старомар'ївки на прохання керівництва місцевої військово-цивільної адміністрації для надання гуманітарної допомоги населеному пункту.

Після завершення гуманітарних робіт, як зазначають у прес-службі, бійці 93-ї ОМБр вийшли зі Старомар'ївки та повернулися на колишні позиції.

"На сьогоднішній день жодного військовослужбовця бригади в межах населеного пункту Старомар'ївка немає. Не піддавайтеся провокаціям та пропаганді окупантів!", - йдеться у повідомленні.

Через час журналіст Юрій Бутусов заявив, що захід бійців ЗСУ до Старомаріївки не є порушенням Мінських угод, і додав, що село мало перейти під контроль України для безпеки мирних жителів.

Бутусов також не розуміє, чому влада країни спростовує інформацію про те, що підрозділи української армії зайшли до Старомар'ївки, оскільки в ситуацію можуть втрутитися окупанти та російські пропагандисти.

"Немає жодних підстав грати з Путіним у піддавки в даній ситуації, і самим визнавати сірою зоною село та людей, за яких наша країна несе відповідальність. Політична ініціатива повністю в руках України. Не можна робити крок уперед і два тому. Це слабкість. Не вистачає розуму щось правильно сказати – так можна хоча б просто промовчати”, – підсумував Бутусов у публікації.

Раніше ми повідомляли, що бійці ЗСУ повернули контроль над окупованими селом на Донбасі.