RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

У Хмельницькому напали на журналістку-розслідувачку: відео та всі подробиці

У Хмельницькому невідомий скоїв напад на журналістку-розслідувачку Олену Березу.

Про це повідомляє Детектор. Медіа.

Інцидент стався 3 листопада: Олена виходила зі спортивного клубу, біля якого на неї вже чекали. Невідомий чоловік тримав у руках чорний пакет – він наздогнав Березу і вилив на неї невідому речовину. Вона моментально опинилася на волоссі та одязі журналістки.

У коментарі для ЗМІ дівчина заявила: імовірною причиною нападу могла стати її професійна журналістська діяльність. Вона займалася розслідуваннями, в яких, зокрема, згадувалися місцеві депутати.

"Ми писали про фінансування політичних партій, про майно, доходи, декларування депутатів тощо" , - зазначає Береза. За її словами, за день до нападу до неї приходили додому двоє чоловіків - один із них і виявився тим, хто пізніше напав на неї.

Зловмисник після нападу перебіг дорогу та втік з місця злочину, повідомляє Інститут масової інформації. У зв'язку з високою ймовірністю загрози життю журналістки, а також її рідних, Березі виділили озброєну охорону – зазначимо, що сама вона є регіональною представницею ІМІ у Хмельницькій області.

За фактом нападу на Березу поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). У свою чергу, консорціум Центру демократії та верховенства права закликав правоохоронні органи максимально швидко та професійно розслідувати справу нападу на Олену Березу, покарати нападників та замовників.

Раніше ми повідомляли про звільнення без виплати вихідної допомоги голови правління "Укрексімбанку" Євгена Мецгера, відомого завдяки нападу на журналістів програми "Схеми" української служби Радіо Свобода - таке рішення ухвалила наглядова рада банку.