RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

У Луцьку п'яний водій збив на смерть відомого священика

Увечері 14 листопада в Луцьку п'яний 23-річний водій збив на великій швидкості відомого українського священика - 60-річного єпископа Волинського і Галицького Української апостольської православної церкви Олега Ведмеденка. На жаль, медикам не вдалося врятувати життя потерпілого. 15 листопада вранці його серце зупинилося.

Про це повідомив сектор комунікації Національної поліції Волинської області.

Інцидент стався на проспекті Василя Мойсея.

23-річний чоловік за кермом автомобіля Mazda 6 виїхав на тротуар і збив 60-річного єпископа Олега Ведмеденка. Водій був у стані алкогольного сп'яніння. Драгер показав 1,21 проміле.

Священика було госпіталізовано з дуже тяжкими травмами. Повідомляється про травматичну ампутацію нижньої третини правої гомілки, роздроблений таз, травму легень і черепно-мозкову травму. Медики боролися за його життя до останнього, але все ж таки не зуміли врятувати єпископа.

Водій Mazda з номерним знаком АС2941ЕІ намагався втекти з місця події, проте його затримали патрульні поблизу РЦ "Промінь". Йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 5 до 10 років.

Ким був загиблий церковний ієрарх

Олег Ведмеденко – богослов, письменник, проповідник та місіонер. Народився та жив у Луцьку. Займався дослідженням Святого Письма, послідовник Каппадокійської школи богослов'я. Був постійним провідним духовним рубриком у багатьох регіональних та всеукраїнських газетах та інтернет-ресурсах. Член Національної спілки журналістів України.

Раніше ми також повідомляли про те, як у Харкові наркоман на позашляховику збив пішоходів та протягнув десятки метрів.