RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

​ФСБ знову сфабрикувала справу про українських "неонацистів" і приплела туди журналіста

Федеральна служба безпеки Російській Федерації вчергове сфабрикувала справу про українських "неонацистів". Там заявили про нібито блокування підготовки насильницької акції проти журналіста у Ростовській області.

Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на пресслужбу ФСБ РФ.

Як зазначається, насильницька акція готувалася нібито за вказівкою ватажка української неонацистської організації "М.К.У.", а російським силовикам вдалося затримали її виконавця.

"ФСБ РФ у взаємодії з МВС РФ у Ростовській області затримано громадянина Росії 1979 року народження, причетного до підготовки за вказівкою ватажка неонацистського радикального молодіжного угруповання "М.К.У." громадянина України Єгора Краснова, насильницької акції щодо представника російських ЗМІ, що спеціалізується на підготовці журналістських матеріалів з української проблематики", - йдеться в повідомленні.

У пресслужбі додали, що за місцем проживання затриманого працівники ФСБ нібито вилучили компоненти саморобних бомб, засоби зв'язку, інструкції зі збору та експлуатації, "пропагандистські, екстремістські матеріали".

Після перевірок та досліджень там планують прийняти процесуальне рішення – під яку статтю підпадають вищевказані дії для відкриття кримінальної справи.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в аеропорту "Бориспіль" прикордонники відмовили у перепустці росіянину, який видавав себе за агента спецслужб.