RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Черкасах екс-військовий має повернути державі понад півмільйона гривень: у чому причина

У Черкасах колишнього військовослужбовця зобов'язали повернути державі понад півмільйона гривень, які він отримав, нібито через втрату працездатності під час проходження військової служби, оформивши фальшиві документи.

Про це повідомляє ТСН.

Згідно з ухвалою суду, екс-військовослужбовець отримав II групу інвалідності за підробленим документом. У ньому було зазначено, що у чоловіка 70% ступінь втрати працездатності через часткову втрату пам'яті, пов'язану із захистом Батьківщини. Таким чином, чоловікові надали одноразову матеріальну допомогу у розмірі 528 тисяч гривень.

У 2018 році він нібито звернувся до медико-соціальної експертної комісії та надав фальшиві документи. На повторні перевірки до МСЕК чоловік не приходив, рішення про визнання підозрюваного людиною з інвалідністю було скасовано.

На суді колишній військовослужбовець провини не визнав і стверджував, що він проходив лікування в Інституті нейрохірургії імені академіка А.П. Ромоданова.

"Він лежав у лікарні на третьому поверсі, у палаті було чотири людини, але він їх не пам'ятає" , - йдеться у матеріалах справи. Водночас у лікарні заявили, що такого пацієнта вони не мали.

Суд визнав колишнього військовослужбовця винним за ч. 4 ст. 358 КК України, ч. 4 ст. 190 КК України та призначив йому три роки випробувального терміну. Також чоловік має повернути Міноборони 528 тисяч гривень.

Раніше ми писали, що в Україні почали карати за підроблені ковід-сертифікати.