RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Напад на журналістів у Дніпрі: опубліковано відео з камери поліцейського

Видання "Українська правда" знайшло відео, на якому зафіксовано погрози бізнесмена Олександра Петровського журналістам. Воно було зняте на нагрудну камеру поліцейського.

Про це повідомлялось в сюжеті "Української правди" "ДніпроПетровський день народження".

На відео правоохоронців, котрі виїхали на місце подій уже після нападу на оператора УП та видалили з його телефону відзняте відео, чути, що поліцейські не просто не захищають оператора "Української правди", а взагалі бездіють у моменти, коли охорона продовжує утримувати оператора за вказівкою Петровського. На відео потрапив і сам бізнесмен.

Фото: Скріншот з відео

"Треба його перевірити просто. Ви ж розумієте, що це може бути якийсь диверсант. Ми виходимо – вони там стоять, знімають на камеру. Знімають літаки і все, що є, і що відбувається. Тобто ви його не відпускайте. А якщо ні ,то ми його заберемо з собою разом з другим. Не відпускайте нікуди його", - такі слова Петровського чути на відео.

Оператор запитав Петровського, ким він є. На що отримав відповідь: "Ми ще не з’ясували, хто ви. Та що ви мені розказали? Я вам можу розказати ще більше. Ви чуєте, що я кажу? Я хочу вам задати питання, навіщо ви знімали, для кого і для чого? А ви розумієте, що в них робота інша, і вони зараз будуть робити свою роботу, то на це буде зовсім смішно на все це дивитись".

Охоронці та Олександр Петровський впродовж відео чіпали оператора, трогали його за руки та одяг. Згідно з даними УП, офіційне слідство має це відео.

Однак, співрозмовники УП з правоохоронних органів казали, що поліція не змогла отримати відео з камер відеоспостереження віп-терміналу, які повинні були зафіксувати, хто і як погрожував ножем оператору знімальної групи. Джерела УП стверджують, що такі камери встановили біля віп-терміналів ще в на початку війни - в 2014 році.

Раніше "Апостроф" повідомляв про сам факт нападу на журналіста видання "Українська правда" в Дніпрі.