RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Актуальна карта російського вторгнення в Україну на ранок 4 березня

Росія продовжує свою повномасштабну військову кампанію проти України, проте українські військові сили надалі дають жорсткий опір окупантам.

Актуальну карту вторгнень станом на 4 березня опублікував NewsMap.pl.

Так, ворог продовжує наступ на Поліському напрямку та з північного Причорномор'я. Також російськими військами частково захоплена територія на Сіверщині та Слобожанщині.

Південь та південний схід

Станом на 10 ранку п'ятниці, захоплена російськими військами найбільша атомна станція у Європі - Запорізька атомна електростанція. На Запоріжжі досі тривають бої з російськими силами. Надалі захопленою залишається Херсонщина.

Північ та північний схід

Ракетного удару окупанти хотіли завдати по околицях Броварів на Київщині, однак плани порушила протиракетна оборона України.

Відвоювали українські бійці смт Ворзель у Київській області. Гарячі бої тривали біля шляхопроводу між Ворзелем та м. Бучею. Остання також залишається українською.

Захоплені російськими військами Чернігів та Сумщина.



Схід

У Сватовому Луганської області вдалося відтіснити російських військових. Там влада планує підготувати запит про виділення із резервного фонду держбюджету приблизно 40 млн грн на відновлення цього населеного пункту.

Також ракетного удару було завдано російськими силами по Харківській області.

Нагадаємо, що на Заході назвали ключові проблеми російської армії під час наступу на Україну: низький моральний дух військових, погана техніка та нестача їжі.