RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Російські фашисти знищують українські лікарні: десятки зруйновані та не можуть працювати

З моменту повномаштабного вторгнення, яке розпочалося 24 лютого, російські окупанти знищили в Україні 34 медичних заклада.

Про це під час телемарафону розповів очільник Міністерства охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За його словами, війська РФ порушують міжнародне право та йдуть на військові злочини, обстрілюючи та знищуючи українські лікарні.

У деяких медзакладах, як зазначає Ляшко, перебиті інженерні мережі та водопостачання, а частина - взагалі не зможуть більше працювати.

"Це чергове порушення Женевської конвенції, коли медичні працівники не можуть бути залучені у війну, у військові конфлікти. Вони ще раз показують, що це - не армія, а терористи. Вчора (5 березня — ред.) ВООЗ, з якою у нас кожного дня проводяться брифінги, вже на своєму сайті розмістила шість порушень Женевської конвенції, зафіксувавши атаки на лікарні. Це буде передано до міжнародних судів, будуть відповідні наслідки", - продовжив очільник МОЗ під час телемарафону.

На тлі повномаштабних бойовий дій в Україні щодня діагностують 6-7 тисяч нових випадків зараження коронавірусом. МОЗ, за словами Ляшка, намагається, аби в регіонах продовжувалась киснева терапія. Однак, окупанти відмовляються забезпечувати "зелені" коридори у проблемні області, куди українська влада намагається доставити кисневі балони.

Раніше ми розповідали, що російські фашисти продовжують вбивати українських дітей.