RU  UA  EN

Вівторок, 14 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.25
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

14 травня

Всі новини

Гвалтували не один день: відомий музикант розповів про варварські витівки окупантів під Черніговом

Відомий український музикант Іван Леньо розповів про варварські витівки російських окупантів під Черніговом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Він закликав громадян за можливості виїжджати з міст, до яких можуть дістатися російські війська. Якщо залишилась безпечна дорога, але нема кому, чи на чому вивезти - краще йти пішки, як це зробили його знайомі з Чернігова. Музикант попросив цінувати своє життя і свободу і залишив текст з однієї історії, яка, можливо, спонукає шукати безпечні місця.

"В минулу ніч в Чернігівську область в лікарню привезли поранених, і людей які були в полоні. З них 8 дівчат, які вижили...молоденьких дівчат..дуже в тяжкому стані, сильні розриви від ґвалтування... одній з них 16 років, вона помирає, стікає кров'ю... Гвалтували не 1 день, знущалися довго... Дівчата, я знаю, що про це не покажуть по тб, ніде про це не скажуть, інформація достовірна, моя рідна тітка приймала цих дівчаток... Чому я це усе пишу, я вас закликаю, якщо ці гади будуть десь поблизу вас не чекайте, тікайте, тікайте куди можете, в ліс, в інше село... куди завгодно, це настільки страшно, це такі тварини, я просто не очікувала такого... 25.03.2022. Оксана Дегтярьова", - йдеться в дописі музиканта.

Нагадаємо, що проблема ескалації війни й ненависті, порушення правил та звичаїв ведення війни в рамках Женевської конвенції щодо військовополонених була порушена під час українсько-російських переговорів щодо припинення вогню 29 березня у Стамбулі. Наголошувалось, що військові займатимуться юридичною складовою наслідків для тих, хто порушує правила ведення війни.