RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

У Львові збільшилася кількість жертв ракетного удару: фото, відео та нові деталі

Вранці в понеділок, 18 квітня, російські окупанти завдали чотири ракетних удари по Львову. На даний момент відомо про сім загиблих та 11 постраждалих, серед яких – дитина.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Він розповів, що по Львову вдарили крилатими ракетами повітряного базування. За попередньою інформацією, їх випустили з Каспійського регіону. Три потрапили по об'єкту військової інфраструктури (склади, які не використовували), а одна – по шиномонтажу.

Чотири особи загинули на станції техобслуговування (шиномонтаж). Троє з 11 постраждалих перебувають у тяжкому стані. Дитина отримала незначні ушкодження.

"Дякуємо нашим силам ППО! Вони роблять надзвичайний внесок у те, щоб над нашими головами небо було спокійне", - пише Козицький.

На брифінгу він розповів, що під час другої ранкової тривоги до Львова знову летіли ворожі ракети з боку Чорного моря, але вони не долетіли.

"Чи була станція техобслуговування (шиномонтаж) кінцевою метою удару – не хочеться в це вірити. Але з іншого боку, міг бути і вокзал. В Україні зараз немає небезпечних чи безпечних міст та місць. Є просто цинічний ворог, який не має нічого людського, – сказав Козицький.

Внаслідок влучень виникли пожежі. На обох об'єктах їх уже повністю загасили. Підрозділи ДСНС розбирають завали. Обидва об'єкти зруйновані повністю. Навколо місць влучення ракет пошкоджені вікна в будинках та транспортні засоби.

Як розповів на брифінгу мер Львова Андрій Садовий, у восьми будинках вилетіли вікна на сходовій клітці. Також вилетіли вікна в одній із шкіл Львова.

Як повідомляв "Апостроф", через удари по Львову було затримано деякі потяги.