RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Під Харковом загинув "кіборг" із позивним "Кіт"

У понеділок, 2 травня, стало відомо про загибель українського військового, кіборга та призера "Ігор Нескорених" Андрія Котовенка, який помер у боях за волю України під Харковом.

Про це повідомив його син Іван Котовенко на сторінці батька у фейсбук.

За словами сина, його батько помер близько 4 ранку 2 травня під час оборони Харкова. Поки що деталей щодо трагедії немає.

Андрій Котовенко з правої сторониФото: Facebook

Андрій Котовенко, відомий як Кіт, отримав серйозно поранення у боях за донецький аеропорт, після чого переніс 22 операції та відмовився від ампутації. У боях у Донецькій області він був командиром окремого мінометного підрозділу. Отримав каліцтво він під час просування замінованою росіянами територією з метою зачистки об'єкта російськогої розвідки.

Однак одразу після реабілітації Котовенко зайнявся спортом та представив України на змаганнях "Ігри Нескорених". І вже у жовтні 2021 року український воїн виграв бронзову медаль лежачи, а за рік до того виграв срібну медаль на чемпіонаті Європи у Словаччині.

Раніше повідомлялось, що смерть відомого кіборга, захисника України, із позивним Багдад під час боїв за Донбас. Руслан Боровик, так його звати, місяць тому внаслідок обстрілу отримав контузію, але залишився на передовій.