RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

"Багато летить пилу": під Херсоном окупанти не дають загасити палаючі ліси

На Херсонщині, яка наразі під тимчасовою російською окупацією, вирують лісові пожежі, які можуть перекинутися на населені пункти. При цьому росіяни не дозволяють гасити полум'я.

Про ситуацію з пожежами в області повідомив голова Чулаківської об’єднаної тергромади Олександр Мусієнко, пише "Укрінформ".

За його словами, у територіальній громаді налічується 13 населених пунктів, з яких половина - біля лісу. Так, зокрема, на території Чулаківського лісництва пожежі немає, проте деякі осередки займання є. Їх працівники лісгоспу одразу локалізують. Попри це у селі стоїть велика задимленість, людям практично немає чим дихати і багато летить попелу.

Пожежі також поблизу сіл Іванівка і Геройське. Там місцеві жителі хотіли з працівниками лісгоспу загасити вогонь, який наближався вже до будинків, бо рятувальників немає. Та їм на заваді стали російські військові. Окупанти на добу затримували геройського лісничого, який ходив дізнатися в них, чи можна виїжджати на пожежній техніці. Подібне сталося з лісничим Іванівського лісництва, його не було три доби.

Голова тергромади сподівається, що окупанти дозволять зупинити вогонь. У громаді вирішували питання для того, щоб у лісництва була технічна така можливість - запас пального для пожежної машини і тракторів.

Раніше повідомлялося, що російські окупанти передумали проводити так званий "референдум" у Херсоні - тепер вони хочуть приєднати Херсонщину до анексованого у 2014 році Криму.