RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Називали хохлом та посилали на***: москвича затримали за те, що він українець

Уродженця Одеси, який проживає в Москві, затримали за те, що він українець. З ним грубо поводилися і називали "хохлом".

Про це сам чоловік розповів "ОВД-Інфо".

Поліція прийшла до нього 17 травня після того, як лікарі "швидкої", які надавали йому медичну допомогу, повідомили в поліцію, що він "великий міцний хлопець з України". Правоохоронці нібито хотіли перевірити законність перебування чоловіка там. Його відвезли у відділ, тому що він живе не за пропискою, перед цим обшукавши і переривши всю квартиру.

"Перевернули все що можна було, відсунули ліжко, залізли у всі валізи, перевірили всі можливі документи, після чого одразу повезли мене в дільницю", - розповів затриманий.

Три години він чекав на допит, а потім був відправлений до оперативника, де він просидів ще кілька годин.

"Оперативник був грубий, називав хохлом, дебілом, посилав на х** на будь-які прохання адвоката чи склянку води. Запитував про моє ставлення до спецоперації. Сказав: "Ти ж із Одеси? Знаєш як ми ваших там х*****, мабуть додому хочеш в армію записатися?", - розповів чоловік.

У нього зняли відбитки пальців та сфотографували, після чого відпустили.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в Росії відбувся масштабний концерт до століття піонерії, яку ввели за радянської окупації. Там вивісили портрет Леніна, комуністичну символіку та переодягнули дітей у форму піонерів.