RU  UA  EN

Середа, 19 червня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 червня

Всі новини

"Дядько Сашко" копає під "Угрюмого": між путінськими генералами наростає конфлікт

У "генеральському" оточенні президента РФ Володимира Путіна наростає серйозний конфлікт.

Про це повідомляє український журналіст Роман Цимбалюк.

За його словами, у Кремлі триває конфлікт між начальником Генштабу ЗС РФ Валерієм Герасимовим на прізвисько "Угрюмий" і командувачем Південного військового округу Олександром Дворніковим - "Дядьком Сашком".

Причиною протистояння генералів російської армії є банальна заздрість через просування кар'єрними сходами. Як стверджує Цимбалюк, Дворніков вважає Герасимова на порядок нижчим за його рівнем професійної підготовки та військового досвіду, а отримання всіх посад та звань "Угрюмим" пояснює причетністю до корупції.

"Двірників у відкриту конфліктує з Герасимовим, звинувачуючи його в цілеспрямованому недопущенні його просування кар'єрними сходами. Вся ця агресивність проявляється в словесних перепалках на нарадах і особистих розмовах між ними. Взаємини "Дядька Сашка" і "Угрюмого" вже давно обговорюються офіцерами Південного військового округу. Початок війни Росії проти України ознаменував новий етап боротьби двох генералів. Вважається, що генерал армії Валерій Герасимов є основним винуватцем провалу "бліцкригу" в Україні через бездарне планування та підготовку проведення операції, в той же час генерал армії Дворніков вважає собі "геніальним воєначальником", – пояснює Роман Цимбалюк нову фазу конфлікту між російськими топ-офіцерами.

Незважаючи на частковий успіх підрозділів Дворнікова в Україні, командувачу ПВО приписують катастрофічні втрати ЗС РФ серед особового складу та звинувачують в обмані керівництва країни про готовність низки військ для вторгнення до нашої країни.

Більше того, як стверджує Цимбалюк, військовослужбовці Південного військового округу, які підкоряються "Угрюмому", звинувачують свого командира у загибелі тисячі солдатів. Незважаючи на це, за словами журналіста, Дворніков хоче обійняти посаду Герасимова у Генштабі.

"І все це (відкритий конфлікт між генералами) призводить до прагнення Дворнікова ще більше "прославитися" під час бойових дій, а також ще більших втрат серед військовослужбовців Російської Федерації", - підсумував український журналіст у своєму Telegram-каналі.

Раніше ми розповідали, як Кремль покарав російських генералів за провал бліцкригу в Україні.