RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Самі "спалилися": аналітик розкрив подробиці знищення бази "Вагнера" у Стаханові

Українські військові знищили військову базу російських найманців з ПВК Вагнер у Кадіївці Луганської області. Її координати цілком могли здати самі ж окупанти, коли опублікували відео своєї локації.

Про це розповів дослідник Conflict Intelligence Team Кирило Михайлов у своєму інтерв'ю для "НВ".

У мережі було відео з російськими найманцями, зняте в дитячо-юнацькій спортивній школі. А ЗСУ вдарили по стадіону, який розташований за кількасот метрів від того комплексу. Таким чином, можна припустити, що українські військові побачили це відео, з'ясували, де його зняли, відправили туди дрон та знайшли точні координати, відповідно до яких і нанесли удар.

"Щось подібне було на початку боїв за Сєвєродонецьк, коли російський пропагандист Олександр Коц зняв, як важкий міномет "Тюльпан" веде вогонь. А потім цей "Тюльпан" знищили за 100−200 метрів від тієї позиції, яку зняв Коц", - нагадав Михайлов.

У звіті так званого Міністерства з надзвичайних ситуацій "ЛНР" пишуть, що в тому районі знаходилося 22 людини, але описали там лише двох жінок похилого віку, а де ще 20 осіб - незрозуміло.

"Вони визнають, що стадіон було зруйновано, тож можна зробити припущення, що саме ці 20 людей, про яких у звіті нічого немає, — вагнерівці, які мали б загинути", - зауважив дослідник.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що українські захисники розгромили добре оснащених вагнерівців, які воювали у Сирії та в інших гарячих точках.