RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

"Я ніколи стільки не молилася": дружина захисника "Азовсталі" зустріла його після полону, відео

Нещодавно Україна провела масштабний обмін військовополоненими, під час якого повернула додому 95 оборонців "Азовсталі" - із них 17 прикордонників, що ще у квітні приєдналися до оборони маріупольського заводу.

Державна прикордонна служба України опублікувала відео з історією повернення з російського полону прикордонника-героя "Азовсталі".

Павло Піковець довгий час пробув у ворожому полоні після героїчного захисту маріупольського заводу "Азовсталь", і вже 29 черня Україна повернула його додому - до дружини та доньки, заради яких він, за його словами, зумів вижити, адже знав, що на нього чекають.

"Надія була. Надія постійно була. Я знав, що мені потрібно повернутися. Я знав для кого: для дружини, для доньки. Знав, що вони мене чекають, і потрібно повернутися", - розповів Піковець.

Зараз Павло та деякі його побратими перебувають з важкими пораненнями під наглядом медиків, але вони вже встигли обійняти рідних.

"Я, напевно, у своєму житті ніколи стільки не молилася. Я вдячна Господу Богу, що він повернув мені мого чоловіка", - сказала дружина прикордонника Інна Піковець.

Раніше "Апостроф" писав про історію наймолодшого захисника Маріуполя - він вступив у полк "Азов" у зовсім юному віці.