RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 травня

Всі новини

У справі про "атаку" на штаб Чорноморського флоту в Севастополі відкрилися цікаві подробиці

У неділю, 31 липня, Росія заявила про атаку безпілотного літального апарату на штаб Чорноморського флоту в тимчасово окупованому Севастополі. У місті запроваджено “жовтий” рівень терористичної загрози після заяв про запуск дрона з Севастополя.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Атаку безпілотника на штаб Чорноморського флоту було здійснено з Севастополя, йдуть оперативно-розшукові роботи з пошуку винних", - заявила "сенатор від Криму" Ольга Ковітіді, але пізніше відмовилася від цих слів і сказала, що висновки робити ще рано.

Водночас у Севастополі запровадили “жовтий” рівень терористичної загрози, який є середнім у діючій градації. Так званий губернатор Севастополя, призначений Кремлем, Михайло Развозжаев стверджує, що захід носить “виключно профілактичний” характер”, а “органи контролюють обстановку”.

“Цей режим запроваджується для посилення роботи спецслужб. Він ніяк не вплине на звичайне життя севастопольців”, – заявив Развозжаєв.

Нагадаємо, сьогодні на штаб Чорноморського флоту РФ здійснив атаку безпілотник. За словами росіян, ЗСУ нібито запустили саморобний БПЛА з малопотужним вибуховим пристроєм.

На думку українського блогера та військово-політичного оглядача групи "Інформаційний опір" Олександра Коваленка, відомого як ZLOY_ODESSIT, цю провокацію окупанти використали для скасування святкування Дня ВМФ, бо бояться реальних ударів ЗСУ.