RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 червня

Всі новини

Окупанти завдали удару по Запоріжжю та околицях міста: фото

У п'ятницю, 12 серпня, окупанти обстріляли Запоріжжя та його околиці, а також населені пункти на Пологівському напрямку, внаслідок чого постраждала цивільна інфраструктура. Правоохоронці відкрили кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ, за порушення законів та звичаїв війни.

Читайте у нашій хроніці: Новий обстріл Харкова та підготовка до штурму Донбасу: онлайн війни 13 серпня

Фото наслідків опублікувала Національна поліція України на своєму Telegram-каналі.

"За минулу добу поліція задокументувала 6 повідомлень щодо воєнних злочинів, скоєних злочинцями російської армії на території міста Запоріжжя та області", - йдеться у повідомленні.

За даними поліції, 12 серпня рашисти завдали ракетних ударів по Запоріжжю, через що частково зруйновано територію двох підприємств у Шевченківському районі, а також потрощено декілька машин осколками від ворожих ракет.

Крім того, загарбники обстріляли село Бабурк та Розумівку Запорізького району. Також через злочинні дії російських військових, жителі Оріхівського району залишилися без дахового покриття, з посіченими фасадами та вибитими вікнами.

Фото:t.me/UA_National_Police

Фото:t.me/UA_National_Police

Фото:t.me/UA_National_Police

Фото:t.me/UA_National_Police

Фото:t.me/UA_National_Police

Раніше ми писали, військовий експерт Олег Жданов пояснив, чому він вважає дуже малоймовірним прохід російської окупаційної армії на Запоріжжі з двох напрямків. З боку Василівки ЗСУ кілька разів відтісняли загарбників, а саме місто досить укріплене.