RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Росіяни зривають крапельниці та добивають своїх поранених: у спецназі ГРУ розповіли про "м'ясорубку" в Україні

Йде 174-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, в Україні практично знищено елітний підрозділ ЗС РФ — 14-ту бригаду спецназу ГРУ.

Про це повідомили вцілілі бійці 14-ої бригади спецназу ГРУ, пише "Новини сьогодні".

Бригада була задіяна на Ізюмському та Слов'янському напрямках. При цьому бійці дуже погано забезпечені – вони за свої гроші купують форму та екіпірування. Більше того, окупанти голодують: пайків не вистачає, вони вкрай низької якості, зі строками придатності, що минули. Тому росіяни мародерствуют та крадуть їжу в магазинах.

Також відомо, що командир бригади спецназу ГРУ особисто наказав начальнику медичної служби добити пораненого офіцера з психічним розладом. Навіть тяжко поранених після лікування відправляють назад на війну в Україну.

"Кажуть, полковник Біланчук особисто прибув до шпиталю, де зривав крапельниці з військових, вимагаючи повернутися на бойові позиції", - йдеться у матеріалі.

У той же час російське командування затягує вивезення в РФ тіл загиблих і приховує реальну інформацію про втрати бригади. Це робиться для того, щоб росіяни не запідозрили, що спецоперація йде не за планом. Крім того, РФ намагається скоротити виплату "гробових".

У зв'язку з цим, російські військові, в тому числі і спецпідрозділи ЗС РФ, на чолі з командирами масово відмовляються їхати на війну в Україну. Вони не хочуть штурмувати і наступати, оскільки місцями їх втрати перевищують 90%. На "відмовників", яких стало особливо багато після підписання ленд-лізу та надходження в Україну західного озброєння, чинять тиск.

"Від безвиході військовослужбовці зловживають алкоголем і наркотиками, влаштовують бійки в підрозділі, у тому числі смертельні. Старші командири відвідують наради у нетверезому стані. Почастішали випадки самогубств серед військовослужбовців — як на лінії фронту, так і після повернення з України", - йдеться у статті..

Як повідомляв "Апостроф" станом на ранок 16 серпня в Україні ліквідовано 43 900 російських військових.