RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Приїхало МАГАТЕ і "шоу" затихло: розповідь мешканки Енергодару про пекло, влаштоване окупантами

Учора у Енергодарі перед візитом МАГАТЕ було справжнє пекло, а сьогодні тиша, навіть вночі. Останній раз у місті стрілянина лунала близько 10 вечора.

Про це повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов, який опублікував листа місцевої жительки, що перебуває та працює в окупованому місті.

Стріляли з 5 ранку, били по станції, промзоні, гаражах та садах, спалили ліс, розповідає у листі жінка.

Над містом літали гелікоптери та стріляли, а вночі у місто увійшли танки. Але потім приїхала комісія МАГАТЕ, і все вщухло.

Уся ця перехресна стрілянина з усього йшла без противника, без населення, що опирається, - просто вогняне шоу для залякування комісії МАГАТЕ і для відеоролика в рашистських ЗМІ.

Не було жодної диверсійної групи, жодних дронів, жодних партизанів і навіть жодної групи мешканців, які хотіли б "відкрити" очі тієї самої комісії. "Наше місто лежить під ними вже півроку і, знаючи, що воно лежить на гігантській бомбі, не ворухнеться. У цьому мені бачиться особливий жах та нелюдяність!", - описала ситуацію свідок.

Нагадаємо, інспектори МАГАТЕ пересувалися Запорізькою АЕС винятково під контролем російських окупантів і працівників "Росатому", не маючи приватних розмов із персоналом станції і слухаючи розповіді росіян про "українські обстріли".