RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Знищення "гауляйтера" Нової Каховки виявилося інсценуванням ФСБ: стали відомі подробиці

Співробітники ФСБ країни-терориста Росії заявили, що інсценували вбивство колаборантів Віталія Гури й Сергія Томка в Новій Каховці, аби нібито захистити їх від замаху зі сторони Служби безпеки України.

Про це написали в російському телеграм-каналі Радио Свобода з посиланням на інтерв'ю ФСБшиків на кремлівському телеканалі.

У сюжеті з'явилися колаборанти Віталій Гура, якого окупанти призначили так званим заступником глави "російської адміністрації Нової Каховки", та псевдозаступник начальника поліції Сергій Томко, котрі запевняли, що їхня інсценована смерть - це спецоперація ФСБ щодо запобігання замахам на колаборантів в Україні.

Гура намагався переконати, що російські спецслужбовці передали йому інформацію про підготовку замаху на нього українською стороною з нібито аудіопідтвердженням, у якому йшлося, що деякий співробітник СБУ Ілля Бондарчук обговорював з агентом вбивство Віталія Гури.

Крім того, цей, імовірно вигаданий, співробітник СБУ нібито сам організував вибух гранати у кафе у місті, де збиралися російські чиновники й колаборанти. Виконавцем мав стати місцевий мешканець, який начебто взяв гроші від Бондарчука, але працював під контролем ФСБ і інсценував вибух, після якого всі залишилися живі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що окрім "інсценування вбивств" ФСБшники займаються friendly fire, влаштовуючи стрілянину з російськими окупантами.