RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Окупанти тероризують українських атомників: ракета впала за 300 метрів від ядерних реакторів

Російські окупанти продовжують тероризувати світ, не лише погрожуючи катастрофою на ЗАЕС, а й скидаючи ракети на Південноукраїнську АЕС – снаряди впали за 300 метрів від ядерних реакторів.

Про це повідомляє "Енергоатом" у Telegram-каналі.

Зазначається, що інцидент трапився у ніч проти понеділка, 19 вересня, о 00:20 – рашисти ракетами обстріляли промислову зону Південноукраїнської атомної електростанції.

"Потужний вибух стався всього за 300 м від реакторів ПАЕС. Ударною хвилею пошкоджено будівлі АЕС, розбито понад 100 вікон. Відключився один з гідроагрегатів Олександрівської ГЕС, яка входить до складу Південоукраїнського енергокомплексу. Відключилися також три високовольтні лінії електропередачі", - йдеться у повідомленні.

В ПАЕС повідомили, що, на щастя, ніхто не постраждав, а всі три енергоблоки станції працюють у штатному режимі.

Подію також прокоментував президент України Володимир Зеленський, зазначивши, що після прильоту відбулося короткочасне відключення електролінії, а у будівлях на території АЕС пошкоджені вікна.

"Окупанти знову захотіли постріляти, але забули, що таке атомна станція. Росія наражає на небезпеку весь світ. Маємо зупинити її, поки не пізно", - резюмував голова держави.

Раніше ми писали, що зробить влада у разі катастрофи на ЗАЕС.