RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

За добу ЗСУ знищили 4 склади окупантів на Півдні

Російські окупанти на півдні України продовжують обстрілювати українські позиції та прифронтові населені пункти з різних видів озброєння. Протягом дня 26 вересня вони завдали чотирьох авіаційних та одного ракетного удару.

Обстановка у південній операційній зоні стабільно напружена, але контрольована, у складі сил та становища ворога змін не відбулося, повідомляється на Facebook-сторінці оперативного командування "Південь" Збройних Сил України.

Росіяни з тяжкої артилерії обстріляли Марганець. Зруйновано приватний гараж, поранено цивільного чоловіка.

Читайте також: Ворог почав використовувати нову тактику на війні в Україні: що змінилося

Окрім того, російська армія ракетою повітряного базування Х-59 атакувала Кривий Ріг. Ракета влучила у аеропорт та зруйнувала його інфраструктуру. Через суттєве пошкодження аеродрому та обладнання, його подальше використання за призначенням неможливе. Постраждалих та жертв немає.

Ворожих обстрілів зазнала також Одеська область - росіяни атакували її трьома дронами-камікадзе. Їх усі знищила ППО.

Українська авіація на півдні за минулу добу завдала по ворогові 10 ударів, у Баштанському районі Миколаївщини знищено ворожого безпілотного розвідника "Орлан-10".

Ракетно-артилерійськими підрозділами відпрацьовано 250 вогневих завдань. У Херсонському та Бериславському районах уражені чотири осередки озброєння та техніки ворога та чотири склади з боєприпасами. Крім того, наші воїни знищили чергову баржу в районі Херсона, знову зірвавши плани окупантів налагодити сполучення між берегами Дніпра. Також під удар ЗСУ потрапили позиції протиповітряної оборони, зірвані спроби окупантів відновити пропускні здібності мосту в Новій Каховці.

Підтверджені втрати ворога становлять:

  • особового складу – 77;
  • танків – 6;
  • гаубиць – 5 (у тому числі самохідна "Мста-С");
  • зенітних гарматно-ракетних комплексів "Панцир-С1 – 3;
  • авто-бронетехніки – 14 одиниць.

Корабельне угруповання російського флоту за минулу добу залишалося без зміни складу, району плавання та погроз: чотири ракетоносія, 1 з яких підводний, тримають напоготові 28 "Калібрів".

Як повідомляв "Апостроф", у ніч на 27 вересня, російські окупанти в черговий раз обстріляли Запоріжжя - влучили в об'єкти державної інфраструктури, є постраждалі.