RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

ЗСУ завдали масованих ударів по складах та командних пунктах росіян: зведення Генштабу

Станом на 1 жовтня, на 220-ту добу повномасштабного російського вторгнення на територію України, українські ракетні війська і артилерія уразили по чотири командних пункти та райони зосередження живої сили противника, озброєння, військової техніки, а також знищено два склади з боєприпасами окупантів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ у Facebook.

Так, українські захисники відбили ворожі атаки в населених пунктах Козача Лопань, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве та Первомайське. Також українська авіація завдала 21 удар для підтримки дій наземних угруповань. Зокрема, уражено опорний пункт рашистів, 17 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також три зенітних ракетних комплексів противника, а українське ППО збило один безпілотник.

"Ракетні війська і артилерія уразили чотири командних пункти, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. Також в зону ураження потрапили два склади з боєприпасами", - додали у відомстві.

Читайте також: Українські бійці зайшли до Лимана: офіційна заява ЗСУ

У свою чергу, загарбники зосереджують зусилля на спробах повної окупації Донеччини, утриманні захоплених територій, а також зриві активних дій ЗСУ на окремих напрямках.

"Ворог обстрілює позиції наших військ вздовж усієї лінії зіткнення, веде повітряну розвідку. Завдає ударів по цивільній інфраструктурі та помешканнях мирного населення, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, закони та звичаї ведення війни. Залишається загроза завдання противником авіаційних та ракетних ударів на всій території України", - уточнили у Генштабі.

Так, окупанти завдали три ракетних, п'ять авіаційних та більше 16 ударів з РСЗВ. Обстріли вели за допомогою безпілотників.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Від рашистських ударів постраждало понад 11 населених пунктів: Бахмут, Трудове, Богоявленка, Новоукраїнка, Залізничне, Іллінка, Нікополь, Благодатівка, Миколаїв, Очаків та Одеса.

За поточну добу без змін на Волинському та Поліському напрямках, а на інших напрямках окупанти обстрілював з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії:
  • на Сіверському напрямку – Фотовиж Сумської області;
  • на Слобожанському напрямку – Огірцеве, Охрімівка та Бударки Харківської області;
  • на Краматорському напрямку – Блакитні Озера, Григорівка, Білогорівка, Івано-Дар’ївка, Закітне, Роздолівка, Веселе та Спірне;
  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмут, Бахмутське, Одрадівка, Опитне, Зайцеве, Яковлівка, Юр’ївка, Майорськ та Нью-Йорк;
  • на Авдіївському напрямку – Авдіївка, Красногорівка, Опитне, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка;
  • на Новопавлівському напрямку – Новоукраїнка, Парасковіївка, Пречистівка, Павлівка та Нескучне;
  • На Запорізькому напрямку активних наступальних дій не було, але вогневого ураження завдано в районах 16 населених пунктів, серед яких Оріхів, Гуляйполе, Запоріжжя та Матвіївка;
  • На Південнобузькому напрямку обстріли з танків, мінометів та ствольної артилерії в районах понад 25 населених пунктів неподалік лінії зіткнення.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

"Російські окупаційні війська продовжують зазнавати втрат у живій силі, озброєнні та військовій техніці. Лише у результаті вогневого ураження ворожого об’єкта в районі Золотого Луганської області, противник втратив близько 60 осіб загиблими та пораненими, а також чотири одиниці військової техніки", - йдеться у повідомленні.

Водночас військове керівництво РФ приховує втрати особового складу, а політичне керівництво шукає шляхи поповнення цих втрат, наприклад, через узаконення залучення російських в’язнів до участі у війні в Україні.

"На розгляд Держдуми Росії внесено законопроект про зміни у кримінальному кодексі Російської Федерації, в якому передбачається відбування покарання засуджених в районі ведення бойових дій", - пояснили у Генштабі.

За даними відомства, загарбники продовжують грубо порушувати правила ведення війни та права людини на тимчасово окупованих територіях України. Зокрема, окупаційна влада активізувала заходи щодо примусової мобілізації чоловіків призовного віку для поповнення втрат серед російських військових. Також у Бердянськ та Мелітополь вже стягнуто додаткові підрозділи Росгвардії, які будуть слідкувати за своєчасним виконанням мобілізаційних заходів та придушувати спротив городян.

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Нагадаємо, Збройні Сили України оточили російське угрупування в Лимані на Донеччині й вже вивісили державний прапор на стеллі при в'їзді в місто. Зараз українські бійці знищують окупантів, затиснутих у "котел".

Раніше ми писали, у суботу вранці, 1 жовтня російські війська вкотре обстріляли Миколаїв - мер міста показав фото руйнувань житлового будинку.