RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Тримали на кордоні 6 годин: нові подробиці виїзду "Паші Мерседеса" з України

Очільника Києво-Печерської Лаври митрополита Павла (Петро Лебідь), який намагався вивезти церковне майно, відомого на прізвисько Паша Мерседес, шість годин перевіряли на кордоні з Молдовою у зв'язку з підозрою у вивезенні цінностей.

Про це повідомили джерело в правоохоронних органах та пресслужба Держприкордонслужби в коментарі "Українській правді".

Читайте також: Геть від Москви: чому незалежність УПЦ померла у зародку

В ЗМІ з'явилася інформація, що настоятеля Лаври прикордонники затримали при спробі контрабандного вивезення церковних цінностей, супровідний документ до яких він виписав сам собі.

Водночас, як поінформував співрозмовник "УП" в правоохоронних органах, Петро Лебідь в кінці вересня перетнув держкордон України з Молдовою, а прикордонники до його багажу зауважень не мали. У свою чергу, в пресцентрі Держприкордонслужби виданню відповіли, що не можуть розголошувати дані про третіх осіб.

На YouТube-каналі "Лавра. Путь спасения" опублікували відео, в якому митрополита Павло підтвердив, що поїхав до Молдови на нібито діагностику, а також що його перевіряли на кордоні шість годин через скаргу, яка надійшла правоохоронцям, але ситуація нібито вирішилася мирно. За словами 61-річного митрополита, він подарував шоколад та календарики правоохоронцям, які здійснювали перевірку.

Петро Лебідь зазначив, що він віз три куплені ікони, які не становлять історичної цінності.

Раніше ми писали, протоієрей УПЦ Московського патріархату вивіз з храму абсолютно всі цінності та навіть дзвони після того, як дізнався про передачу релігійної споруди священникам ПЦУ Київського патріархату. Це сталося в Дрогобичі на Львівщині. Усе викрадене майно було придбане за кошти громади.