RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

У Києві представники УПЦ забарикадувалися на території церкви, переданої ПЦУ: відео

В одній із церков Києва, яку законно переоформили з УПЦ МП на ПЦУ, попри намагання СБУ недопустити участі у зборах релігійних громад для такого переходу, сьогодні, 9 жовтня, мали б провести першу службу українською мовою, але представники Московського патріархату забарикадувалися за забором.

Про це розповіла очевидиця події Юрія Сєргєєвна у фейсбуці.

Представники Української православної церкви Московського патріархату не пустили вірян на недільну службу, яку мали б вперше там проводити українською мовою. Вони забарикадували вхід, блокуючи таким чином законний перехід церкви до Православної церкви України Київського патріархату.

Читайте також: Геть від Москви: чому незалежність УПЦ померла у зародку

"УПЦ забарикадувалось і показало дулю крізь забор громаді бо отець Міхаїл має родича в Печерській Лаврі, який наказав не здавати позицію і тримати оборону до кінця", - написала очевидиця.

Щодо скандального рішення СБУ про необхідність недопущення участі у зборах релігійних громад для переходу від УПЦ до ПЦУ очільників територіальних громад та представників місцевої влади, то ініціатора таких втручань у процес переходу начальника Головного управління СБУ у Києві та Київській області Юрія Палагнюка відсторонили від займаної посади.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що на Волині парафіяни УПЦ Московського патріархату напали на волонтерку. Жінці довелося викликати "швидку" через отримані травми.